lördag 10 maj 2008

Utmaning från StoraSyster

Min allrakäraste gudsvägerska Miriam har gett mig ännu en utmaning - och skrivit att jag måste anta den. Så låt gå, här är fem "åsikter/känslor jag har fått försvara mest i mitt liv är, eller som folk inte alls kan förstå". Det finns ingen hierarki bland dem, utan jag blandar högt och lågt.

1. På mellanstadiet fann klasskompisarna min musiksmak outgrundlig. På 80-talet fanns det två kategorier av musik och man var antingen syntare eller hårdrockare: allt annat var ickeexisterande. Själv följde jag mina äldre syskons musiksmak: Pink Floyd, Genesis, Gentle Giant, King Crimson. Jag var med andra ord ett UFO.

2. Jag gillar pitepalt (här är det framför allt hustrun som är oförstående).

3. Jag är bekännande kristen, och högkyrklig därtill.

4. Jag tycker om studentikos humor

5. Jag har svårt för vissa filmer som alla andra älskar - Miriam nämner "Såsom i himlen" och jag är beredd att hålla med. Jag tyckte instinktivt illa om "Pianot" (en extremt upphaussad film på sin tid) och har väl aldrig riktigt förstått storheten i "Döda poeters sällskap".

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag hatar "Såsom i Himlen" *kräks*

Men jag gillar dig och alla dina faktiskt-inte-så-jättekonstiga intressen och åsikter. Hoppas vi kan ses i sommar/höst!
kram
Jennifer

Falstaff sa...

Hallå - kommer ni tillbaka till Sverige i sommar?

Anonym sa...

Japp. I alla fall kommer jag hem i juli. Maken kommer lite senare.
Sedan kommer vi att flytta till Paris, men det blir ett hus i Sverige så småningom så då kan vi dela vår tid mellan storstaden och den svenska bonnvischan. Hoppas vi ses i slutet av sommaren!