söndag 26 oktober 2008

Och nu blir det gratisreklam...

Jag vet att det allmänt betraktas som utslag av antingen galenskap eller av patologisk brist på smak att hävda det brittiska kökets kulinariska företräden. Men nu råkar jag ha en viss passion för brittisk korvtradition, som jag menar slår såväl den tyska som den svenska med hästlängder (falukorven är ju strängt taget inget annat än ett försök att med hjälp av rökning, salt och svartpeppar kunna sälja uppenbart skämt kött och slaktavfall till utsvultna gruvarbetare och dalabönder).

Dessvärre har det varit svårt att få tag på bra brittisk korv här hemma. Hittills har jag varit tvungen att köpa dyr, frysförpackad Lincolnshirekorv på Söderhallarna - en rätt undermålig produkt som efterlämnar sjöar av flott i formen när man ugnssteker dem. Men de ger i alla fall en liten aning av hur brittisk korv ska smaka.

Men nu har Stockholm fått en, inte engelsk, men irländsk-walesisk korvbutik, i och med att Taylors and Jones har slagit upp portarna på Hantverkargatan 12 på Kungsholmen. Vi var där för första gången igår och prövade deras "Pork with Leek and Garlic" - och vilken korv! Smakrik utan att vara för kryddstark, och mycket köttig. Mums för trötta doktorander..

Inga kommentarer: